dilluns, 1 de desembre del 2008

MORERA ACUSA A CAMPS D’IMPEDIR QUE 75.000 ALUMNES ESTUDIEN EN VALENCIÀ EN SECUNDÀRIA

El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha considerat indignant que el Partit Popular assegure en les Corts Valencianes que la Conselleria d’Educació està garantint els drets lingüístics dels alumnes que estudien en valencià perquè en l’actualitat prop de 100.000 estudiants, quan deixen els seus estudis de primària, no poden continuar en valencià els estudis de secundària per la mala planificació del govern del PP.

“El PP no pot donar lliçons a ningú, ni molt menys atribuir-se, com va tindre la barra de fer-ho, el procés de normalització lingüística. El govern Camps no ha fet res i s’excusa amb els vells fantasmes, que els situen en el radicalisme i en la politització de la llengua. Camps, al pas que va farà bo, al seua antecessor, que no va fer res per la llengua. El govern de Camps està impedint que 75.000 alumnes puguen estudiar en valencià en secundària”.

Enric Morera, a més, ha trobat incomprensible com el Partit Popular es nega a garantir els drets d’aquesta gent i, sobretot, que la gent que sí que pot estudiar en valencià no tinga professors amb la capacitació necessària per garantir un bon ensenyament. “Desviar l’atenció amb vells fantasmes demostra el nul compromís del PP en normalitzar el valencià en l’ensenyament”.