dimarts, 24 de març del 2009

EL BLOC PRESENTA UNA MOCIÓ PER A LA PROTECCIÓ DEL PATRIMONI DEL POBLE

La regidora del BLOC, Maria Josep Amigó, va presentar al plenari del passat 12 de març, una moció que demanava la creació immediata d'una comissió per eleborar un catàleg de Béns d'Interés Municipal que va ser rebutjada amb els vots del PSOE i CV. Cal dir que el nostre poble està incomplint la Llei de Patrimoni Valencià arovada l'any 1998 i que obligava a tots els ajuntments a fer un catàleg d'edificis i llocs dignes de ser protegits per a la posteritat.

És curiós però que qui havien de ser el principal defensor del nostre patrimoni, les nostres autoritats, fa ja 10 anys que miren cap a un altre costat. Des que el PSOE amb majoria absoluta aprovà l'últim Pla General d'Ordenació Urbana l'any 1999 sense el catàleg de béns d'especial protecció, cadascú ha campat al seu aire: cap estudi de subsòl a Mirambell, cap façana antiga s'ha mantés i els nostres carrers empedrats han estat engolits per l'asfalt.

Per què? Simplement perquè no existeix un document oficial que reconega que hi ha construccions dignes de ser conservades.


El BLOC de Bonrepòs i Mirambellens preguntem: Fins quan es consentirà esta desprotecció del patrimoni històric? Quins seran els motius ocults del govern PSOE-CV per deixar que perdem dia a dia una part de la nostra història? Quan s'acabarà la falta de sensibilitat cap al nostre poble?

Resultat de la votació:
BLOC - Sí
PSOE - No
CV - No
PP -
abstenció

A dia de hui s'ha perdut: l'empedrat del carrer del mig, el llavador de Mirambell, part del sostre del magatzem agrícola de la plaça de Sant Ferran, multitud de façanes antigues, el perfil característic dels carrers el centre històric...