diumenge, 3 de gener de 2010

CARTA ALS REIS 2010

ESTIMATS REIS D'ORIENT:

El col·lectiu del BLOC de Bonrepòs i Mirambell no volem cap regal per a nosaltres però si que voldríem demanar-vos uns quants desitjos per a tots els veïns i veïnes del nostre poble.

Heu de saber que no els hem escrit en ordre de preferència encara que hi ha alguns que ens faria molta il·lusió que els féreu realitat vosaltres, que teniu el don de la màgia, perquè no depenen de nosaltres i els que
governen tenen per cos
tums fer oïts sords a les nostres propostes. Vinga, allà van!

Que hi haja més participació dels veïns i veïnes en les decisions que es prenen a l'ajuntament, que els polítics que governen escolten les propostes dels grups que estan a l'oposició i que les avaluen amb objectivitat.

Que el nostre poble siga més respectuós amb el medi ambient i que a
l'ajuntament es facen realitat polítiques serioses de reducció del consum energètic, que s'incentive l'ús de la bicicleta i que s'intente reduir el trànsit rodat pel centre del poble.

Que es catalogue el nostre patrimoni perquè no es perda la nostra identitat com a poble, que es protegisca la fesonomia de les cases, els edificis més interessants arquitectònicament i que es recupere el llavador de Mirambell i es preserve l'empedrat dels carrers.

Que es faça realitat l'ampliació de l'escola pública per evitar que els nostres xiquets i xiquetes hagen d'estudiar en barracons.

Que el nou ambulatori siga un edifici en les condicions que necessiten els malalts i els professionals que allí hi treballen.

Que la trobada d'escoles en valencià que es celebrarà al poble siga un gran èxit i impulse l'ús de la nostra llengua a les institucions i entre els veïns i veïnes del poble.

Que l'horta que encara queda al poble es protegisca perquè és un bé únic al món i que els llauradors que la cultiven es guanyen bé la vida.

Que no es construisca la macrodepuradora vora el barranc que amenaça el nostre benestar.

Que les associacions del poble troben en l'ajuntament un recolzament per al desenvolupament de les seues activitats.

Que el carril bici que
ve d'Almàssera travesse Bonrepòs i Mirambell fins al barranc.

Que es solucione el problema dels terrenys de l'antic parc militar i que es dissenye un gran parc urbà per poder llegir, jugar i passejar.

Que el camp de futbol i el trinquet tornen a comptar amb escoles esportives que els dinamitzen i els transformen en una instal·lació viva.

Que el 36 millore la seua freqüència de pas i que el metro tinga servei nocturn continuat els caps de setmana.

Que la promoció d'artistes locals (ceramistes, músics, pintors, fotògrafs, actors,...) siga una prioritat del govern local.

Que les festes incorporen noves propostes més innovadores i participatives.

Que els parats del poble troben prompte faena.

Que l'associació de comerciants reviscole amb noves propostes de promoció del comerç local.


Que el nostre col·lectiu cresca per repensar el poble i fer més propostes constructives que suposen una millora per a tots els veïns i veïnes!

... què bonics aquells dies que els reis mags arribàveu al nostre poble des de Carpesa i repartíeu els regals casa per casa...