dimarts, 20 de gener del 2009

EL BLOC ACUSA AL PSOE DE VALIDAR L’URBANISME DEPREPADOR DEL PP

El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha qualificat d’inaudit el canvi de posicionament del PSPV-PSOE respecte les denúncies de la UE sobre l’urbanisme valencià i ha atribuït aquest canvi sobtat a “l’assumpció per part d’Alarte de les tesis del PP en model de creixement econòmic i de depredació del territori, que han portat al col•lapse del nostre teixit productiu i a que el País Valencià siga objecte de nombrosos expedients de la UE. Si no és així, no entenem aquesta maniobra que sols beneficia als qui, a l’empar dels arguments peregrins del PP, han promocionat un urbanisme salvatge i negatiu per al nostre país, com estem comprovant”.

Morera ha lamentat que el PSPV-PSOE haja apostat pel victimisme del PP i per tirar-li la culpa a l’estranger, en aquest cas a la UE, en un tema que és molt més seriós i que al País Valencià encara ha magnificat la crisi econòmica, per la crisi immobiliària. “Alarte acaba de validar, amb el seu canvi de postura el model urbanístic dut a terme pel PP, els efectes negatius del qual van més enllà de la qüestió mediambiental i la destrucció del territori i es situen en un model de creixement insostenible, de baixa qualificat, fonamentat en la construcció incontrolada i l’especulació, amb un model econòmic nefast per al benestar de la societat valenciana”.

Morera ha apostat per un urbanisme de consens que supere aquesta etapa funesta que ha portat al col•lapse l’urbanisme i el model de creixement. “Front a l’especulació necessitem un nou patró de creixement i això passa per assumir els informes que, per molt negatius que siguen, posen en solfa el model de creixement que ens ha conduït al desastre”.

Morera ha valorat en la seua mesura els informes de la UE que denuncien la “greu situació urbanística que pateix el territori valencià” i ha criticat durament “la connivència” del Consell presidit per Francisco Camps, amb “els més ferotges agents urbanitzadors que estan destrossant el nostre ric patrimoni natural”.