dijous, 15 de gener del 2009

CORDIAL PERÒ REIVINDICATIVA REUNIÓ D'OLTRA I MORERA AMB EL PRESIDENT CAMPS

Ahir, dimarts 13 de gener, la síndica del Grup Parlamentari Compromís, Mònica Oltra, i el portaveu adjunt i Secretari General del BLOC, Enric Morera, es van reunir amb el President de la Generalitat, Francisco Camps, qui va estar acompanyat del conseller d’Economia Gerardo Camps. Morera i Oltra van transmetre a Camps la bona disposició de Compromís a cooperar en assumptes fonamentals per al desenvolupament econòmic i social del País Valencià com el manteniment del transvassament del Tajo al Segura i un sistema de finançament que tinga en compte l’increment demogràfic que ha experimentat el nostre territori en els darrers anys.
Els diputats de Compromís van exigir al President que, a canvi d’eixe suport, acabe d’una vegada per totes amb la demagògia en matèria hídrica, i que coopere perquè es declare sobreexplotat l’aqüífer de la Manxa Oriental, responsable de la dessecació del riu Xúquer. Així mateix, BLOC i Iniciativa van exigir al President que defense un sistema de finançament just, que garantisca l’autonomia fiscal del País Valencià, i que no estiga sotmés a cap ingerència per part de la direcció central del PP.
En l’entrevista, els nostres diputats van oferir al Consell un paquet de mesures per combatre la crisi econòmica, van recalcar el fracàs del model econòmic que el PP ha dut a terme en els darrers anys, i van demanar que es reforcen els serveis públics i es desenvolupe la Llei de Dependència de manera completa, no només per justícia social, sinó també perquè són eines molt importants per a la creació d’ocupació estable i de qualitat.
La conversa es va desenvolupar íntegrament en valencià (una llengua que, malauradament, no fan servir habitualment el President i el conseller) i va servir per deixar clar que a Compromís tenim propostes i voluntat de contribuir a millorar les condicions de vida de les valencianes i valencians, però també va evidenciar, una vegada més, que el PP no té propostes pròpies per canviar el model econòmic valencià, i que el Consell no pensa modificar la seua nefasta política educativa o la manipulació política que practica als mitjans de comunicació públics. Ací teniu un recull de premsa amb el ressò de la reunió:
Levante-EMV
El País
El Mundo
Las Provincias