dijous, 28 de juliol del 2011

MINICRÒNICA DEL PLE ORDINARI 27 DE JULIOL

El passat dimecres 27 de juliol a les 21:00h es va celebrar el ple ordinari corresponent al mes de juliol. Un regidor del PSOE no assisteix al ple. Amb una assistència més gran del que era habitual en l'anterior legislatura es van anar desenvolupant els següents punts:

   1.- Lectura i aprovació, si s'escau, de les actes anteriors.
   Només hi havia 2 actes i com el PSOE va reclamar que es modificara un paràgraf d'una d'elles, aquesta es va quedar pendent de revisió i l'altra es va aprovar.

   2.- Desestimació del PAI del Sector 1.
   En aquest punt el BLOC va mostrar la seua alegria per l'aprovació d'aquest punt per tota la sèrie d'irregularitats que havien envoltat aquesta aprovació en contra dels propietaris, de bona part dels veïns i veïnes del poble, amb mentides com que era una zona degradada. Pensem que l'horta és un gran tresor i que s'ha de preservar per al futur millorant la qualitat de vida dels llauradors. A més a més, l'antic equip de govern havia amagat en un calaix 2 informes de tècnics municipals contraris a l'aprovació del PAI. Això és antidemocràtic, el BLOC va preguntar per estos informes en tots els plenaris i sempre es va negar la seua existència. Finalment aquest punt s'aprovà amb els vots a favor del BLOC i PP I l'abstenció del PSOE. Jesús Raga no va votar en tindre son pare terrenys en el PAI. 

   3.- Modificació del tipus impositiu de l'IBI urbana.

En aquest punt hi havia sobre la taula 2 propostes, la de l'equip de govern del PP: baixar el IBI urbana de  0,85 a 0,82 i la proposta alternativa del PSOE de baixar-ho a 0,80. La nostra argumentació fou la següent, vam demanar a l'equip de govern si s'havia fet un estudi econòmic de la situació de l'ajuntament i la possibilitat de baixar l'impost. Expressar que ens sembla una mesura que es posa als programes electorals per guanyar vots i que la baixada és ridícula, que es podria haver esperat i baixar-ho més quan es puga fer i no repetir els tràmits una altra vegada més avant. Que el PSOE no té cap credibilitat quan fa la seua proposta alternativa perquè fa pocs anys va pujar l'IBI de 0,74 a 0,85 i fa dos mesos estava governant i no ho va voler baixar. El BLOC va lamentar la lluita PP-PSOE que no condueix a res i que desprestigia encara més la política als ulls dels ciutadans. El BLOC votà a favor de la proposta en què es baixava més l'impost perquè es un benefici per als veïns i veïnes, en no prosperar, va votar a favor de la proposta de l'equip de govern. S'aprova la rebaixa de l'IBI Urbana a partir de 2012 de 0,85 a 0,82 amb els vots del PP i del BLOC i l'abstenció del PSOE.

4.- Aprovació de les festivitats locals per incloure al calendari laboral de 2012.
Com l'any que ve el dia 13 d'octubre i el 24 de juny són festius, s'ha aprovat passar els dies de festa local els dies 16 d'abril (Sant Vicent) i 11 d'octubre. S'aprova per unanimitat.

5.- Modificació ordenança per ocupació de la via pública.
En aquest punt el que pretenia és ajustar la taxa a la realitat que hi ha al poble en alguna cafeteria que té un covertís fixe (i les que en un futur poden fer servir el mateix sistema), la taxa que hi havia era desproporcionada en comparació a les taules i cadires mòbils. S'aprova per unanimitat.

6.- Modificació ordenança per la taxa d'ús de les dependències municipals per a la celebració de matrimonis.
En aquest punt el que es pretenia és adequar la taxa a l'ús que es fa de les dependències. Qualsevol boda que es celebre a l'ajuntament tenia una taxa de 100 euros per a la neteja posterior independentment de si s'utilitzava el saló de plens (s'embruta el carrer i la sala) o si es celebrava en el despatx del jutge de pau un dia laborable com un simple tràmit sense embrutar res. S'aprova per unanimitat però el BLOC va la puntualització que s'ha de fer esment que la taxa és per netejar i s'ha de netejar en el moment per evitar esbarons o la imatge de brutícia que queda fins al dilluns següent. A més afegir qeu en el cas que la parella que es case al jutjat de pau també embrute la via pública també haurà de pagar l'esmentada taxa.

7.- Aprovació de la rectificació al text de la modificació puntual del PGOU UE-11.
La unitat d'execució UE11 és la de davant de l'ajuntament nou. Des del principi haestat envoltada de "xapusses" típiques dels governs socialistes. Primers perquè les parcel·les eren tan grans que els propietaris ho tenien impossible per vendre-les, després van sol·licitar en diverses ocasions que es canviara d'unifamiliars a pisos i se'ls va negar, quan ho va comprar Ferrobús misteriosament ho van canviar immediatament afavorint que els possibles guanys del constructor es multiplicaren. Com en aquest tràmit es van fer irregularitats, la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Conselleria ha enviat un informe a l'Ajuntamnet que s'ha de canviar novament per complir amb l'edificabilitat perquè no s'havien computat ni els àtics ni els semisoterranis. El BLOC demana que no s'aprove la rectificació perquè s'ha d'estudiar prèviament com s'ha de fer complir la nova distribució, que s'ha d'elaborar un nou PGOU i ja està ve fer pedaços a l'antic i que fent un poc de memòria històrica, totes les irregularitats a l'únic que beneficiaven era a una empresa constructura i el que han d'aprovar els polítics són propostes que beneficien al conjunt dels veïns i no a un constructor que a més, en èpoques passades, eren capaços de pràctiques del tot irregulars per enriquir-se. El PSOE perd els papers i diu que tots els constructors són uns lladres, el BLOC expressa que això no és cert. Finalment el tema queda sobre la taula i no s'aprova perquè el Secretari diu "Maria José, todo eso que has contado es así y si no se aprueva no se completan los trámites de la modificación y ya está".

8.- Informes de presidència
L'alcalde informa de les diferents resolucions d'alcldia que ha enviat per correu a tots els partits i dedica bona part del temps a explicar la gestió d'aquestos primers 45 dies: reunions que ha tingut amb diferents polítics de la ciutat de Valencià, de la diputació i de la Conselleria d'Educació. Informa que s'instal·laran 2 aules prefabricades a l'escola, que s'està posant ordre al caos informàtic de l'Ajuntament i denuncia nombroses irregularitats de l'antic govern com desaparicions de materials informàtic, factures exagerades i deficiències en intal·lacions fotovoltaiques o no supervisar les obres. També informa que Villegas (empresa que estava acabant edifici multiusos està en suspensió de pagaments i que estan buscant solucions). Al BLOC ens ha agradat l'explicació de l'alcalde perquè durant els governs socialistes la informació era escassa i poc detallada. Prenem nota de tot el que ha dit i farem preguntes en propers plens per fer el seguiment dels  anuncis que ha fet, els veïns i veïnes volen solucions als problemes no promeses dels polítics. Tindrem temps de demanar comptes.

9.- Informes organismes supramunicipals

L'alcalde informa que ha assistit a la reunió de la Mancomunitat del Carraixet, que la presidència ha passat a l'alcalde de Foios i que ell mateix serà vicepresident. També informa que ha assistit a l'EMSHI i que només ha segut la constitució amb els nous membres.

10.- Mocions

  • PSOE i BLOC presentem conjuntament una moció proposada per Escola Valenciana demanant que no s'aprove el Decret de Plurilingüisme que elimina els Programes d'Ensenyament en valencià sense prèviament l'anàlisi d'informes d'experts en educació i lingüística, sense un consens amb tota la comunitat educativa, sense cap informe diagnòstic sobre les competències lingüístiques dels alumnes en castellà, valencià i anglés, que es garantisca el compliment de documents i lleis com la Carta Europea de les llengües i la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià entre d'altres. L'alcalde llig un argumentari de partit en què no respon a la moció sinó que tira floretes a la política educativa del Conseller d'Educació i diu qeu s'ha enviat a moltes associacions per a demanar-los opinió. La moció és rebutjada amb els vots en contra del PP (6) i els vots a favor de BLOC i PSOE (4).
  • El PSOE presenta una moció demanant que quan es trasllade l'ambulatori al nou edifici es cedisquen despatxos als grups polítics per realitzar la seua tasca amb més comoditat. El BLOC hem demanat que la retiraren per no ser gens oportuna ja que es sap que no hi ha lloc i no hi ha  data per al trasllat, que la presenten en el moment en que es faça efectiu el trasllat o aquest siga imminent i que el BLOC ha segut el màxim perjudicat per la situació actual perquè és l'únic dels partits que no té seu pròpia. L'alcalde reitera la opinió del BLOC i diu que ell no es pot comprometre a res perquè no sap l'espai que quedarà lliure ni quan serà possible el trasllat. Finalment el PSOE retira la moció. 

11.- Precs i preguntes ( deixem per a la següent entrada!)