divendres, 17 de setembre de 2010

ARTICLE EL POBLE SETEMBRE 2010

A continuació pots llegir l'article escrit per al Butlletí d'Informació Municipal "El poble", ens el van demanar per al 15 de setembre, no sabem quan el publicaran.


L'AJUNTAMENT VELL, UN NOU CAS DE DESTRUCCIÓ DE PATRIMONI
El dilluns 12 de juliol de 2010 l'ajuntament vell fou enderrocat. Un edifici de principi del segle XX que segons el Pla General D'ordenació Urbana (PGOU) havia de protegir-se per la seua morfologia. Un edifici que ha segut el centre de vida del poble durant molts anys sent ajuntament, biblioteca, ambulatori, correus, escola, punt d'informació juvenil... En altres pobles estan orgullosos dels seus edificis històrics i els rehabiliten, alguns exemples són els ajuntaments d'Almàssera, Tavernes Blanques, Meliana, Burjassot, Vinalesa.
Hem de recordar que el BLOC hem votat sempre en contra d'aquest projecte.
En el nostre poble, la destrucció del patrimoni no ha parat des que el PSOE governa: el pouet i el llavador de Mirambell, l'empedrat de quasi tot el casc antic, el magatzem agrícola de la plaça de Sant Ferran, algunes cases del carrer major i de Mirambell. El patrimoni d'un poble és l'herència del seu passat. Un poble que no conserva el seu patrimoni històric, cultural i natural és un poble condemnat a desaparéixer.
En març de 2009 el BLOC vam presentar una moció per fer un catàleg de béns patrimonials que segons la Llei de Patrimoni Valencià han de tindre tots els pobles però no es va aprovar perquè votaren en contra el PSOE, el PP i CV.
I el mateix ocorre amb l'horta, el PSOE que tant s'ompli la boca que vol la seua protecció i que continue viva. Des del 1999, any en què es va aprovar el Pla General d'Ordenació Urbana, s'han destruït més de 50.000 m2 d'horta en plena producció, actualment està en tràmits la destrucció de més de 70.000 m2 més. Només el BLOC s'ha oposat sempre a tota esta destrucció com la majoria de propietaris dels terrenys. Senyors del PSOE-CV, el que valen són els fets i no les paraules.