divendres, 30 d’abril del 2010

MORERA: “LA DESOCUPACIÓ NO PARA DE CRÉIXER AL PAÍS VALENCIÀ I LA CULPA ÉS DE LA IMPROVISACIÓ DEL GOVERN CENTRAL I LA PARÀLISI DEL CONSELL


Des de Compromís alerten que les xifres de la desocupació al País Valencià, “són molt preocupants, i el que més ens preocupen no són els números, sinó la traducció d’eixos números en persones, en famílies, en autèntics drames humans que s’estan vivint per culpa d’una crisi que no acaba i que va ser negada per molt de temps per un govern socialista que sols ha improvisat, i així ha anat la cosa”, segons ha comentat el portaveu del grup parlamentari i secretari general del BLOC, Enric Morera.

En el País Valencià, com va denunciar Enric Morera en la passada sessió de control al president de la Generalitat, “l'atur està tres punts per damunt de la mitjana estatal de desocupació, és a dir, un 23% front al 20% del conjunt de l’estat. Cal recordar que la Generalitat té les plenes competències per a fer polítiques que activen l’economia i l’ocupació valenciana i jo em pregunte ¿què ha fet?. Doncs ha fet tot el contrari del que deuria de fer un govern preocupat pel seu poble, i per això ha autoritzat ERO en moltíssimes comarques i no ha donat ajudes a sectors productius que sí que generen treball, riquesa i benestar. Ara, hui en dia i cada dia més, ja sabem on han anat a parar els diners de les valencianes i els valencians: a paradisos fiscals, a trames d’empreses corruptes, a pagar actes propagandístics del PP.

Segons el líder del
BLOC,
“front a les polítiques d’improvisació del govern central i front a un govern valencià paralitzat a l’espera dels tribunals, calen apostes valentes i decidides, calen compromisos amb la nostra gent, amb els xicotets i mitjans empresaris, amb les grans indústries, amb la recerca i el desenvolupament, amb les noves tecnologies, amb un model productiu més just i sostenible mediambientalment... tot això és que defensem nosaltres des de Compromís i en eixa línia van les nostres propostes en les Corts i en els ajuntaments on estem, perquè volem canviar la situació, perquè podem fer-ho entre totes i tots i perquè ens estimem este país, la nostra terra”.

Morera ha fet una crida per a participar en les diferents manifestacions convocades a Elx, Alacant, València i Castelló i en les que els partits integrants de la Coalició Compromís (BLOC-Iniciativa-Els Verds E.E), participaran darrere d’una pancarta unitària.