dimarts, 13 d’abril del 2010

ESTIMEM LA NOSTRA LLENGUA, PARLEM EN VALENCIÀ

"Esperem que la celebració de la trobada d'escoles en valencià a Bonrepòs i Mirambell impulse un canvi en la política lingüística de l'Ajuntament"

La gent del BLOC estem emocionats amb la celebració de la trobada d'escoles en valencià al poble, és una festa popular de reivindicació de la nostra llengua que es celebra des de fa 23 anys a l'Horta Nord i en la qual participem des dels inicis, any rere any. Ens alegrem també de compartir entusiasme amb l'equip de govern perquè veiem que els nostres regidors els està servint per descobrir la importància d'esta festa escolar.

Ara bé, a partir del dia després de la trobada canviarà la política lingüística de l'Ajuntament? Esperem que sí perquè si per alguna cosa s'ha caracteritzat últimament l'equip de govern és per tot el contrari: llibre d'història del poble en castellà, retolació de l'ajuntament en castellà, presentació de la documentació per als plens únicament en castellà, votació en contra de l'elaboració d'un pla d'acollida als immigrants en què s'estimule l'aprenentatge del valencià, incompliment sistemàtic del Compromís pel valencià aprovat fa anys al ple...

En fi, que el BLOC seguirem orgullosos de la llengua pròpia de la nostra terra i seguirem exigint una política seriosa que afavorisca la seua normalització plena en el nostre poble, ens alegrarà molt que altres formacions polítiques també treballen en el mateix sentit i no a la contra.

Visca la trobada i que el temps ens acompanye!


Cal saber: La Generalitat Valenciana no subvenciona les Trobades des que està governada pel Partit Popular, l'ajuntament de Bonrepòs i Mirambell ha subvencionat amb 10.000 euros l'organització de la Trobada de l'Horta Nord, moltes associacions del poble han col·laborat de manera altruïsta en la festa realitzant tallers (macarella, la colleta), amb col·laboracions musicals (Coral, Banda, Rondalla, Riu Sec, Brama), muntatge d'una exposició (Associació de dones) i sobretot l'AMPA i l'escola. Gràcies per tot!