dilluns, 19 de juliol del 2010

L'AJUNTAMENT VELL, UN NOU CAS DE DESTRUCCIÓ DE PATRIMONI

L'AJUNTAMENT VELL, UN NOU CAS DE DESTRUCCIÓ DE PATRIMONI
Dilluns 12 de juliol de 2010, un altre dia trist per a Bonrepòs i Mirambell, l'ajuntament vell ha segut enderrocat. Un edifici de principi del segle XX que segons el PGOU hauria de protegir-se per la seua morfologia. Un edifici que ha segut el centre de la vida al poble durant anys i anys sent ajuntament, biblioteca, ambulatori, escola i punt d'informació juvenil, mesa electoral... En altres pobles estan orgullosos del seu patrimoni i el rehabiliten: els ajuntaments d'Almàssera, Tavernes Blanques, Meliana, Burjassot i Vinalesa són alguns exemples.
La destrucció del patrimoni del poble no ha parat des que el PSOE governa, el pouet i el llavador de Mirambell, l'empedrat de quasi tot el casc antic, el magatzem de la plaça de Sant Ferran, algunes cases del carrer major i de Mirambell. El patrimoni d'un poble és l'herència del seu passat. Un poble que no conserva el seu patrimoni històric, cultural i natural és un poble condemnat a desaparéixer.
Cal recordar que el BLOC hem votat SEMPRE en contra d'aquest projecte. A més, en març de 2009 vàrem presentar una moció per fer un catàleg de patrimoni i tant PSOE com PP i CV van votar en contra incomplint la Llei de patrimoni valencià.