diumenge, 22 de març del 2009

APROVADA PER UNANIMITAT MOCIÓ PER LA CULTURA DEL FOC

El passat dia 12 de març el Ple de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell va aprovar per unanimitat una moció en recolzament a la Cultura del Foc presentada per la regidora del Bloc Nacionalista Valencià, Mª Josep Amigó.

El BLOC presentà aquesta moció davant la normativa Europea que restringeix la comercialització i l’ús del material pirotècnic, donat que suposa una limitació important per a les festes tradicionals i les manifestacions culturals valencianes.

La directiva aprovada per la Comissió Europea prohibeix la celebració d'actes amb foc si no tenen una distància mínima de 30 metres respecte als edificis; estipula que el públic ha d'estar com a mínim 15 metres allunyat del foc; i posa restriccions a l'ús de pirotècnia per part dels menors de 12 anys.

En el cas concret de Bonrepòs i Mirambell es vorien afectades festes com les Falles, la foguera de Sant Joan, l’entrada de la murta o els trasllats dels Sants.

L’acord de la moció insta el Govern de la Generalitat a sol·licitar al Ministeri d’Indústria del Govern espanyol que la transposició de la directiva 2007/23CE del Parlament Europeu contemple el caràcter singular de les manifestacions valencianes de tipus festiu i cultural lligades al foc, i a que, en conseqüència, establisca l’excepció de la normativa per aquestes manifestacions.

més informació clicant ací

ressò de la notícia:las provincias,hortanoticias