dijous, 15 de gener del 2009

ALUMNES DE L'EPA: UNA LLIÇÓ DE CIUTADANIA

Ahir hi havia ple municipal, una bona colla del BLOC vam assitir com fem altres vegades i ens vam quedar sorpresos quan ens vam trobar a l'entrada de la sala un bon grapat d'alumnes de l'EPA amb el seu professor. Els acompanyava una pancarta enorme on deixaven clara la seua reivindicació: "Els alumnes matriculats en Graduat en Educació Secundària exigim la incorporació immediata d'un professor/a de ciències i anglés". A les mans portaven també alguns cartells més menuts amb les seues demandes i desitjos. El grup municipal socialista els va demanar explicacions i els va dir que si volien podien entrar a la sala i esperar-se al torn de precs i preguntes del públic (al final del ple) però que havien d'estar en silenci o els expulsarien de la sala. Uns quants van entrar i van esperar pacientment tots els punts de l'ordre del dia fins que va arribar el seu moment. Un dels alumnes va demanr la paraula i va començar la seua bateria de preguntes: per què fa 4 mesos que no hi ha professor? per què fa un any que dura l'actual situació? què s'ha fet per solucionar-ho? per què no es va informar en el moment de la matrícula? per què no es contracta a la persona que durant 4 anys va ser professora de l'escola?
El regidor d'educació va intentar eixir-se'n per peteneres i li va dir al xic que li ho explicara el seu professor. En aquest moment Frederic, el mestre, es va adreçar a la sala per explicar tot el procediment: fa dos anys es va convocar la plaça públicament i es presentaren diferents candidates, la que la va guanyar es va deixar la feina 4 mesos després i no va ser substituïda per ningú (gener de l'any passat), fent cas omís de la borsa enguany s'ha anat succeint les convocatòries canviant cada vegada els requisits excloent del procés persones perfectament capacitades per a la feina i seleccionant-ne altres sense cap experiència docent, tampoc s'ha informat correctament de les hores setmanals i alguns aspirants en saber-ho han renunciat, en aquest moment està amenaçat de suspensió el conveni amb la diputació per culpa de l'ajuntament que no ha contractat el professorat necessari... i més i més.
L'alcaldessa va dir que no se'n recordava de la borsa de treball i l'alumne de l'EPA va demanar que es solucione el tema amb la urgència que mereix.
El BLOC ja fa temps que denuncia la situació de l'EPA i que la situació de bloqueig deriva de la negativa de la senyora alcaldessa a contractar a la persona millor preparada (titulació i 4 anys d'experiència a l'EPA de Bonrepòs i Mirambell) únicament per ser militant del BLOC.Seguirem en peu de guerra perquè el dret a una educació de qualitat durant tota la vida no es pot passar per alt baix ningun concepte i perquè pensem que els alumnes de l'EPA no es mereixen el tracte que estan rebent.


Des d'aquesta humil web volem aprofitar per agrair als assitents al ple la seua intervenció en esqpecial al portantveu dels alumnes i al seu professor per no deixar-se enganyar ni avasallar pel regidor i alcaldessa.

Ens vau donar tota una lliçó de ciutadania, ens tindreu sempre al vostre costat.